Checklist E-bike Testrit

Geplaatst op 20 november 2018

Checklist e-bike testrit:

Display: Is de display gemakkelijk te bedienen, af te lezen en kun je hem ook bedienen zonder je handen teveel van het stuur te halen? Dat laatste is vooral bij hogere snelheden belangrijk!

Motor: Rijd een tijdje met volle maar ook met lagere ondersteuning. Hoeveel ondersteuning kan de motor leveren? Een e-bike moet je een veilig gevoel geven en er niet ‘met je er vandoor gaan’. Hoeveel geluid maakt de motor?

Accu: Houd tijdens de proefrit de accu in de gaten. Hoeveel kilometer kun je afleggen met een volgeladen accu

Remmen: Kijk hoe de rem reageert als je zachtjes remt. Probeer ook met hoge snelheid een acute stop te maken. Reageren de remmen krachtig genoeg? Blijft de fiets goed in het spoor? Slingert de fiets of trekt hij n aar één kant

Versnellingen: Test de e-bike in verschillende versnellingen. Schakelt hij snel en goed? Kun je ook in de hoogste ondersteuningsstand voldoende kracht op de pedalen zetten?

Weerstand: Rijd ook eens zonder ondersteuning. Trapt de fiets dan zwaar? Een elektrische fiets moet ook zonder ondersteuning goed te berijden zijn.

Stabiliteit: Let er op of de fiets stabiel is, ook bij hogere snelheden. Maak met verschillende snelheden flauwe en scherpe bochten. Kijk of hij goed in het spoor blijft en niet gaat slingeren.

Ergonomie: Het allerbelangrijkste: fiets je er prettig op? Ook bij een wat langere rit? Zit je comfortabel? Een e-bike moet passen bij je lichaamslengte en de afstand tussen zadel, trappers en het stuur moet goed aanvoelen. Als de e-bike niet goed op je lichaam is afgestemd, kun je pijn in je rug, je achterwerk of je armen krijgen.

Recent nieuws & tips

Bekijk alles

Kom zelf testen

Jaarlijks organiseren wij meerdere fietstesten. Lijkt het je leuk om de nieuwste modellen te testen?

Meld je aan