Uitslag AD Fietstest 2019 vastgesteld door notaris

Geplaatst op 12 april 2019

In het weekend van 23 en 24 maart werden door meer dan 600 enthousiaste fietsliefhebbers meer dan 125 verschillende elektrische fietsen getest. De fietsen werden hierbij getest en beoordeeld op alle essentiële punten.

Wil je weten hoe dit in zijn werk ging en wat de notaris van Van Benthem & Keulen precies deed? Je leest het hier.

Hoe de resultaten van de fietstest tot stand kwamen

Iedere tester was tijdens de fietstest op de Nedereindse Berg te Utrecht in de gelegenheid om op alle gewenste fietsen een stukje te rijden en zo de fietsen uitvoerig te testen. Vervolgens werd aan alle testers gevraagd de fietsen waarop ze een stukje hadden gereden met behulp van een online testtool een beoordeling te geven. Dit deden ze voor de volgende punten:

Tevens werd er door de testers een eindcijfer per fiets gegeven. De data die op deze manier per fiets binnenkwam werd automatisch verwerkt door het systeem van Powered by Data B.V. Op basis hiervan werd een lijst gegenereerd met alle beoordelingen per fiets per tester.

Bij het verkrijgen van een objectief resultaat is het van belang dat naast het correct uitrekenen van gemiddelden ook de zogenaamde ‘sample size’ voldoende van omvang is. Daarom zijn fietsen, die slechts een enkele keer getest werden, geschrapt uit deze lijst.

De lijst met alle cijfers werd overhandigd aan de notaris. De notaris berekende vervolgens de gemiddelde eindcijfers per fiets en rangschikte de definitieve resultaten van hoog naar laag per categorie waarin de fietsen van te voren werden ingedeeld. Op deze manier kwam per categorie een rangschikking tot stand met de best geteste fiets per categorie op nummer één, de op één na beste op nummer twee, enzovoorts.

Daarbij controleerde de notaris ook nauwkeurig of alle namen van de modellen klopten en of fietsen niet stiekem meededen in meerdere categorieën. Dit ook om er absoluut zeker van te zijn dat de resultaten eerlijk en tot stand zijn gekomen.

Meer over de werkwijze van het notariskantoor

Het team van Fietstest.nl hecht grote waarde aan de objectiviteit en transparantie van haar testresultaten. Wij zijn er immers voor de consumenten die zo goed en eerlijk mogelijk geïnformeerd een nieuwe e-bike willen kiezen. Daarom zijn de testresultaten, zoals die door de notaris zijn vastgesteld en de werkwijze van Van Benthem en Keulen, toegankelijk voor iedereen.

“De uitslag van de op 23 en 24 maart 2019 door “fietstest.nl” georganiseerde fietstest is door de notaris verbonden aan Van Benthem & Keulen B.V. vastgesteld aan de hand van de digitaal gegenereerde en namens Powered by Data B.V. aan de notaris aangeleverde lijst met beoordelingen van fietsen, gegeven door testers van voormelde fietstest, zulks op de wijze, onder de voorwaarden en op basis van de aannames vermeld in het notariële proces-verbaal waarin de uitslag is opgenomen”

Meer nieuws & tips

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste fiets?

Met onze Fietstest Keuzehulp weet je binnen één minuut veel meer.

Doe de Fietstest

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!