AD Fietstest 2019

AD Fietstest 2019

Geplaatst op 27 februari 2019

Aankondiging AD Fietstest 2019

De grootste fietstest van Nederland komt er weer aan!

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 is het weer zover. Dan organiseert Fietstest.nl in samenwerking met het AD de grootste fietstest van Nederland. Meer dan 40 binnen- en buitenlandse fabrikanten van e-bikes laten die dagen op een prachtig parcours in Utrecht hun waar testen.

Het is een fietstest vóór en dóór consumenten, want alle tests worden uitgevoerd door niemand minder dan de fietsende Nederlanders zelf! Inmiddels hebben al meer dan 600 enthousiastelingen zich aangemeld om deel uit te maken van het testpanel, dus dit wordt heel groot. Wil je meer informatie over wat er zich dit weekend allemaal gaat afspelen daar in Utrecht? Lees dan snel verder.

Het idee achter de grote AD Fietstest 2019

Waarom willen we een heel weekend fietsen testen? In de eerste plaats is het gewoon heel erg leuk. De grote AD Fietstest begint onderhand een begrip te worden onder fietsend Nederland, vanwege de gezellige en ongedwongen fietssfeer die er ieder jaar weer hangt. Maar belangrijker nog: we vinden dat er behoefte is aan een eerlijke en objectieve beoordeling van fietsen.

Onafhankelijk en objectief fietsen testen

Het is als consument niet altijd even gemakkelijk om een goede elektrische fiets te kiezen. Want wie kun je vertrouwen als het op eerlijk en goed advies aankomt? Wie is onafhankelijk genoeg om objectief te kunnen zeggen welke fiets nou bijvoorbeeld echt het meest comfortabel zit, het soepelst schakelt en het fijnst rijdt? Precies: dat zijn de gebruikers en de kopers van die fietsen zelf, oftewel consumenten en fietsliefhebbers.

De consumenten komen echter zelden echt aan het woord wanneer je informatie vraagt over een fiets. Je hebt altijd te maken met verkopers en reclamepraatjes van fabrikanten die o zo duidelijk doorklinken in de woorden van die sales mannen.

Daarom geven wij dit weekend de consumenten en gebruikers van de fietsen zelf een podium. Wat vinden zij? Welke fietsen verdienen het om uitgeroepen te worden tot de beste in hun categorie? En welke absoluut niet? Onafhankelijke consumenten kunnen op deze manier hun stem laten gelden. De testers geven namelijk per fietsmodel een cijfer. Hiervan berekenen wij het gemiddelde en dit publiceren we transparant als officieel testresultaat. Iedereen die vervolgens een fiets wil kopen kan deze testresultaten inzien: als gratis, onafhankelijk en objectief advies!

Naast het testen voor anderen is het natuurlijk ook een unieke kans voor het publiek om gratis fietsen te testen. Ideaal voor wie nog op zoek is naar een goede e-bike voor deze zomer!

Een leuke en gezellige dag voor jong en oud

Net zoals voorgaande edities willen we er ook dit jaar weer een gezellig weekend van maken. Daarbij hopen we uiteraard op lekker weer, zodat iedereen des te meer kan genieten van de ontluikende lente op de testlocatie (de Nedereindse Berg).

Hoe gaat de AD Fietstest 2019 in zijn werk?

Je bent vast benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat, zo’n grote onafhankelijke fietstest. Het is in principe heel eenvoudig. We hebben alle fietsmerken gevraagd om per categorie hun beste model voor 2019 te sturen. Meer dan 40 merken hebben inmiddels meer dan 125 fietsen aangemeld. Er zal dus genoeg te testen zijn!

Daarbij zullen ook technici van de fabrikanten aanwezig zijn. Deze geven per fiets uitleg hoe de testers hier mee om moeten gaan. Hun rol is uiteraard strikt ondersteunend, want ze mogen geen reclame maken. Wel kunnen ze uitleggen hoe je bijvoorbeeld de trapondersteuning moet instellen, hoe je de accu kunt verwisselen en nog veel meer.

Een notaris zal ervoor zorgen dat het proces eerlijk verloopt en dat de testresultaten objectief en onafhankelijk worden vastgesteld. Valsspelers worden gediskwalificeerd!

De meer dan 600 testers worden in ieder geval ingedeeld in de categorie waarin zij geïnteresseerd zijn of ervaring mee hebben. Er zijn vier testrondes: zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zondagochtend en zondagmiddag. Testers worden uitgenodigd om ongeveer tien fietsen te testen op verschillende punten (zie hieronder welke dit zijn) en om hun mening toe te lichten. Hiervoor maken ze gebruik van de speciaal ontwikkelde online Fietstest tool. Hebben ze tijd over? Dan mogen ze natuurlijk nog meer fietsen testen.

We testen fietsen in de volgende categorieën:

Tevens delen we de fietsen op in prijsklasse, zodat niet alleen de allerduurste fietsen kunnen winnen!

Als lid van ons testpanel beoordeel je iedere fiets op alle van de volgende punten:

Deze fietsen worden getest tijdens de grootste fietstest van 2019

Er zullen meer dan 125 modellen van meer dan 40 verschillende merken uitvoerig getest worden. De volgende fietsfabrikanten hebben zich onder andere aangemeld:

Batavus CUBE Giant Popal Stella Victoria
BESV Dutch ID Hollandia Pro E-Bike Strömer Vogue
Brinckers Eco Kettler QWIC Tern Votani
BSP FLYER Klever RIH TREK  E-Bike Choppers
BTWIN Forza Lacros Rivel Union
Cannondale Freebike M1 Sparta Velo de Ville
Cortina Gazelle Pegasus Specialized Victesse

 

Wie doet mee aan de grootste fietstest van Nederland?

Iedereen mag meedoen aan de fietstest, behalve mensen die op enige manier betrokken zijn bij de handel in fietsen. Het is immers de bedoeling dat de testresultaten eerlijk en onafhankelijk tot stand komen! Hier zal overigens streng op worden toegezien: iedere deelnemer is verplicht zich te legitimeren bij aankomst. Inmiddels hebben er meer dan 800 mensen zich aangemeld, dus het belooft een druk en gezellig weekend te worden daar in Utrecht!

Meer nieuws & tips

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste fiets?

Met onze Fietstest Keuzehulp weet je binnen één minuut veel meer.

Doe de Fietstest

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!